E-shop
Ron Centenario Anejo Especial je směs jemných rumů pečlivě zrajících v sudech z bílého dubu po dobu delší jak 5 let, během které rum získá svou jedinečnou a unikátní chuť, jeho ušlechtilost a kvalita daná tradiční výrobou dělá z tohoto rumu jeden z nejoblíbenějších nejenom na Kostarice. Výroba rumu Centenario je datována od roku 1969. Proces výroby rumu Centenario začíná výběrem cukrové třtiny, z jejíhož dřevnatého stonku plného měkké a sladké dřeně se získává cukr. Třtina se sklízí patnáct měsíců po zasetí, seče se ručně až u země a stonky se vozí do cukrovarů, kde se z nich lisuje šťáva, která je následně podrobena procesu kvašení následované destilací. Produktem destilace je tzv. „mladý alkohol“, který se skladuje v ručně vyráběných sudech z bílého dubu. Tím se zahajuje proces zrání, který dává rumu Centenario jeho vůni, nezaměnitelnou chuť a charakteristické vlastnosti nejlepšího rumu na Kostarice. Přísně tajná receptura obsahuje specifický proces míchání a zrání, který dělá z rumu Centenario produkt s prvotřídní kvalitou a nesrovnatelnou chutí. Před plněním do lahví a distribucí se Ron Centenario podrobuje velmi přísné kontrole kvality odborníky, kteří garantují tu nejlepší kvalitu.